Zaterdag 6 oktober doet Rotta net als voorgaande jaren weer mee met de internationale vogeltrekdag: Euro Birdwatch. Van 8 uur ’s ochtends tot 12 uur tellen we alle vogels die over onze trektelpost Lührs trekken. Lührs is te vinden boven op de top van de skiberg in Bergschenhoek.

Op zaterdag 8 september verzamelden zich zo'n 27 belangstellenden op de parkeerplaats aan de Pastoor Verburghweg in Berkel voor een wandelexcursie die georganiseerd is door Natuur- en Vogelwacht Rotta in samenwerking met de Vereniging voor Natuur en Milieubescherming Pijnacker - NMP.

Samen met Natuur- en Vogelwacht Rotta is er de afgelopen maanden nagedacht hoe het erf van Boerderij Het Lansingerland meer erfvogels kan trekken. Er is een prachtig plan gemaakt door Rotta. Hier wordt stap voor stap vorm aan gegeven.

Op 26 juni hadden we een prachtige avondwandeling, waarbij 2 groepen praktijkles plantenherkenning kregen van Willemien Troelstra en Dick Hoek.

Laatst plaatste ik op de Facebookpagina van Natuur- en Vogelwacht Rotta bijgaande foto met het onderschrift dat het een roodborsttapuit betrof.

Tijdens de ledenexcursie van zaterdag 23 juni namen ruim 17 enthousiaste deelnemers en deelneemsters deel aan een fietstocht van ongeveer 35 kilometer in de omgeving van Berkel, Pijnacker en Delft.

Torenvalk is vooral bekend door het bidden, en ik weet nu waarom hij dat doet.

Dat was echt een feest j.l. zaterdag bij het Research Centrum van de Universiteit van Wageningen in Bleiswijk.