Henk Starink

Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen. Daags na de feestelijke opening op 23 september jl. is de idylle aan het Offenbachplantsoen in Berkel en Rodenrijs volledig gemaaid.

Lees meer...
Jan Smith

Koperwiek, met zijn opvallende roodkoperen of roestrode flanken en brede wenkbrauwstreep is slanker en kleiner dan de zanglijster, maar wel met net zoveel donkerbruine stippen op de borst.

Lees meer...
Jan Smith

Ik zie hem boven het veld vliegen. Met zijn puntige vleugels en relatief lange staart kan het niet missen: torenvalk. Ik word stil van binnen als ik er naar kijk, puur zen.

Lees meer...
Jan Smith

Sturnus vulgaris is een zangvogel en hoewel hij het hele jaar in onze streken te zien is, is het een heuse trekvogel, want spreeuwen die in het najaar in onze omgeving verblijven, kwetteren Scandinavisch of Russisch, terwijl onze zomergasten gedurende de wintermaanden lekker van de zon genieten in Zuid-Europa.

Lees meer...
Jan Smith

Op een vroege ochtend eind september hoorde ik in de verte van wat officieel de Droogmaking in de Oude Polder van Pijnacker heet, het alarmerende fluiten van smienten.

Lees meer...
Chris van Rijswijk

Net als voorgaande jaren is Rotta ook nu weer van de partij bij Euro Birdwatch 2017. In mijn archief vind ik een overzichtje van 2005, dus dit is minimaal het 12e jaar! Wat deze editie betreft, hebben we goed en slecht nieuws. Ik begin met het slechte nieuws...

Lees meer...
Jan Smith

Voor een van de kleinere zangvogeltjes van Nederland breekt weer een spannende tijd aan: wordt het een zachte winter of gaat het vriezen dat het kraakt.

Lees meer...