In januari gaat Euroster - dé Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde in Rotterdam - weer een cursus Sterrenkunde geven in Natuurcentrum Trefpunt Rotta.

Elke eerste zaterdag van november vindt de landelijke natuurwerkdag plaats, een initiatief van LandschappenNL. Verspreid over het land werkt jong en oud tijdens deze dag mee aan de inrichting, het behoud en het herstel van natuur en landschap.

Op mijn dagelijkse rondje door Deelgebied vier van De Groenzoom zie ik vanochtend een schim schielijk tussen het oevergewas wegschieten.

Gidsen: Rien van der Vorm en Cor van de Lustgraaf; aantal deelnemers: 29.
Al vaker heb ik een verslag geschreven over deze jaarlijkse tocht. Altijd zien we veel trimmergroepjes, vissers op jacht naar karpers en wandelaars die genieten van de mooie vroege ochtend.

Deze fantastische groep dames heeft maandag  8 oktober het Trefpunt, inclusief het tuinhuis, weer een grote schoonmaakbeurt gegeven.

Vanochtend zie en hoor ik er een paar honderd in deelgebied vier van De Groenzoom: brandganzen.

Met een flinke groep van ruim 20 Rotta leden gingen we bij prima wandelweer op pad in de Maashorst, een in Oost-Brabant gelegen natuurgebied waaraan al decennia gewerkt wordt door natuurliefhebbers.

Op zaterdag 8 september verzamelden zich zo'n 27 belangstellenden op de parkeerplaats aan de Pastoor Verburghweg in Berkel voor een wandelexcursie die georganiseerd is door Natuur- en Vogelwacht Rotta in samenwerking met de Vereniging voor Natuur en Milieubescherming Pijnacker - NMP.