Het gebouw, een voormalige opslagschuur van Groenvoorziening Zuid Holland (GZH), is eigendom van het Recreatieschap Rottemeren en is in 2008 aan Natuur- en Vogelwacht Rotta voor gebruik ter beschikking gesteld.

Hoeksekade 164
2661 JL Bergschenhoek
Tel: 010 5216334 (beperkt bereikbaar)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN: NL67 RABO 0146 9645 19

Algemeen

Trefpunt Rotta is de thuisbasis voor:

Openstelling voor publiek

Donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur  
Zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur  

Historie

Het gebouw, een voormalige opslagschuur van Groenvoorziening Zuid Holland (GZH), is eigendom van het Recreatieschap Rottemeren en is in 2008 aan Natuur- en Vogelwacht Rotta voor gebruik ter beschikking gesteld. In 2009 is het gebouw met medewerking van het Recreatieschap en de gemeente Lansingerland door een aantal enthousiaste vrijwilligers van Rotta omgetoverd tot een comfortabel verenigingsgebouw. In maart 2010 werd het door Rotta feestelijk in gebruik genomen als verenigingsruimte. Inmiddels bruist dit natuurcentrum wekelijks van allerlei activiteiten en heeft het een niet meer weg te denken maatschappelijke functie gekregen als informatie-, werk- en ontmoetingsruimte, niet alleen voor de vereniging maar ook voor allerlei andere organisaties en het publiek.

Bereikbaarheid

Het Trefpunt is goed bereikbaar met fiets of auto. Het pand is rolstoelvriendelijk ingericht. Met het openbaar vervoer is het moeilijk te bereiken. De dichtstbijzijnde ov-halte is op 2 km afstand. Situatiekaart: http://goo.gl/maps/wekM7

Parkeren

Tegenover het Trefpunt is een parkeerplaats met ruimte voor 24 auto’s. Op het eigen terrein is de parkeerruimte alleen bestemd voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Trefpunt Beheer

De werkgroep Trefpuntbeheer is door het bestuur van Rotta opgericht om gezamenlijk zorg te dragen voor de exploitatie, het onderhoud en het goed functioneren van het gebouw. De leden van Trefpuntbeheer zijn door het bestuur benoemd. De coördinator draagt verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het bestuur.

Beheerteam

  • Ad Somers coördinator, contacten met gebruikers, agendabeheer, apparatuur
  • Aria van Ballegoie vrijwilligers en huishouding
  • André Gouw technisch onderhoud gebouw en installaties
  • Jaap van Lien onderhoud en inrichting buitenruimte
  • Ina Meijer verzorging van de tuinen
  • Jan Noppers penningmeester
  • Cor van de Lustgraaf algemeen
  • Rien van der Vorm algemeen

Vrijwilligerswerk

Al het dagelijks werk voor exploitatie en beheer van het gebouw wordt door en/of onder leiding van de betreffende beheerteamleden gedaan op basis van vrijwilligheid. Op donderdagen vindt wekelijks onderhoud van gebouwen, erf en tuin plaats door een vast groepje vrijwilligers. Het centrum is dan ook toegankelijk voor publiek. Bij de wekelijkse openstelling voor publiek op de zaterdagmiddagen zijn, om toerbeurt, twee vrijwilligers als gastvrouw of gastheer aanwezig. Vaak verrichten zij dan ook wat hand en spandiensten bij het schoonhouden van het gebouw. Voor de grote schoonmaak, eenmaal per kwartaal op een maandagochtend, komt het zogenaamde ‘witte tornado team’ in actie. Op de tweede zaterdagmiddag in december sluiten we traditiegetrouw het jaar af met een feestelijke eindejaarbijeenkomst voor alle vrijwilligers. In het Trefpunt natuurlijk.

Zin om mee te doen?

Hebt u belangstelling, vragen of wilt u wat meer weten, kom dan gewoon eens langs op een donderdag of zaterdagmiddag. Of neem contact op met de Trefpuntbeheer-coördinator

Sponsors welkom!

De vereniging Rotta en het Trefpunt worden niet door de overheid gesubsidieerd en staan financieel geheel op eigen benen. Wij moeten zogezegd ‘zelf de broek ophouden’. Naast de jaarlijkse bijdrage van de vereniging voor de vaste exploitatielasten van het Trefpunt wordt uit de opbrengst van de ‘koffiepot’, de verkooptafel, ontvangst van groepen en zaalverhuur wat ‘bijverdiend’ om noodzakelijke reserves op te bouwen. Voor een financiële verantwoording zie het Jaarverslag. Voor extra investeringen ten behoeve van de instandhouding en uitbreiding van mogelijkheden en middelen van ons centrum zijn wij aangewezen op sponsors. Wilt u ons centrum steunen, dan is een sponsorbijdrage van harte welkom op de bankrekening van Trefpunt Rotta: IBAN: NL67 RABO 0146 9645 19 t.n.v. Natuur- en Vogelwacht Rotta.