Aves Visum, Rotta Nieuwsflits , Facebook, waarneming.nl, ...

Website

Dit is de website waar u nu op kijkt. Verken alle mogelijkheden, er is veel op te ontdekken:

  • Voor kennismaking met het doel, de organisatie en de vele activiteiten van onze vereniging, klik op Over Rotta
  • Voor nadere informatie over de mogelijkheden van ons verenigingsgebouw, zie Trefpunt Rotta
  • Voor een actueel overzicht van recente waarnemingen in ons werkgebied, of het doorgeven ervan, klik op Waarneming.nl
  • Voor actuele informatie over alle verenigingsactiviteiten, klik op Agenda
  • Voor een terugblik op recente activiteiten en een vooruitzicht op komende activiteiten kijk bij Nieuws

Aves Visum

Rotta brengt elk kwartaal een tijdschrift uit met de naam Aves Visum. In dit blad wordt verslag gedaan van activiteiten van de vereniging en wordt informatie gegeven over uiteenlopende onderwerpen in de natuur in het werkgebied van Rotta. Het blad wordt gedeeltelijk in kleur gedrukt, waardoor natuurfoto’s extra waarde krijgen. Leden kunnen naar eigen keuze het blad in gedrukte vorm thuis gestuurd krijgen of het blad digitaal ontvangen. In het laatste geval is het blad volledig in kleur. Leden worden van harte uitgenodigd bijdragen te schrijven voor het blad. Neem dan vooraf contact op met de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook foto’s in het werkgebied zijn welkom. Neem ook daarvoor contact op met de redactie zodat duidelijk is welke eisen aan foto’s gesteld worden. Voor de digitale versie van het blad (pdf) op de website, klik hier. Wilt u Aves Visum op papier ontvangen dan kunt u dat doorgeven aan de ledenadministratie.

Rotta Nieuwsflits

In de Nieuwsflits, die ongeveer eens per maand per e-mail verspreid wordt onder onze leden en begunstigers, geven we een kort overzicht van de komende activiteiten. Wilt u de Nieuwsflits ontvangen geef dit dan, met uw actuele e-mailadres, door aan de ledenadministratie. Door sommige spamfilters wordt de Nieuwsflits wel eens in de map Spam van je emailaccount geplaatst. Dus mocht u hem niet ontvangen hebben, kijk dan even in die map.

Facebook

Rotta heeft een eigen Facebookpagina. Het is een openbare pagina die dus ook te zien is voor niet-leden van de pagina. Om in de groep te kunnen posten moet je als lid worden toegelaten. Zowel leden als niet-leden van Rotta zijn welkom in de groep. De groep heeft een zeer diverse inhoud maar er moet een zekere relatie bestaan met de natuur in ons werkgebied. Via deze link kom je op de pagina terecht. Uiteraard moet je daarvoor wel zelf een Facebookaccount hebben.

Overige publicaties

Zo af en toe, maar niet met vaste regelmaat, verschijnen er nog andere publicaties van de vereniging. Denk daarbij aan onderzoeksverslagen, resultaten van tellingen en inventarisaties, cursusboeken, wandel- en fietsroutes en andere uitgaven in eigen beheer of in samenwerking met derden. Deels staan deze (als PDF) op de website en deels zijn deze in papieren versie te verkrijgen in ons Natuurcentrum Trefpunt Rotta. Een mooi voorbeeld van samenwerking is het boekje De Rottemeren, natuurlijk bekeken dat in 1989 voor het eerst verscheen en in 2007 in iets gewijzigde opzet opnieuw is uitgebracht. Beide uitgaven kwamen tot stand in samenwerking met Recreatieschap Rottemeren. Beide uitgaven zijn voor een klein bedrag verkrijgbaar in het Trefpunt.