Buiten wordt het steeds kouder. Vogels melden zich in de tuinen om te kijken of er al wat te halen valt en tikken soms tegen het raam als er niets is! Hoog tijd dus om in actie te komen en voer voor de vogels klaar te zetten.

Maar als je voer wilt geven, moet je wel iets hebben om het in te doen. Voedersilo’s dus met een deftig woord. Meester-timmerman Carlo Schep had gezorgd voor veertig (!) bouwpakketten die natuurlijk nog wel in elkaar gezet moesten worden.

Precies 30 Rangers gingen zaterdag in twee ploegen aan de slag om de vogelvoedersilo’s op te bouwen. Een dag vol activiteit dus weer in Trefpunt Rotta. Kijk maar naar de foto’s!

 
Eerst alles goed (glad) schuren © Jaap van Lien

Wat een bedrijvigheid in de schuurwerkplaats © Arie Sonneveld

Gewapend met schroevendraaiers - sommige Rangers zelfs zwaar bewapend met elektrische boortollen - werd de strijd aangebonden om van de losse onderdelen, die Carlo had uitgedeeld, een mooi voederhuisje te maken. Hier en daar hielp een handige vader of moeder of zelfs een ‘oud’-Ranger een handje mee om alles op z’n plaats te krijgen.

De vogelvoersilo wordt zichtbaar © Yvonne Langendoen

 

Anne Jette (rechts) helpt een handje en houdt alles goed in de gaten © Carlo Schep

 
Pas op je haar, man! © Arie Sonneveld

Het resultaat was weer zoals de vogels dat van de Rangers gewend zijn: prachtig! Als die silo’s binnenkort allemaal opgehangen zijn in de tuinen van de Rangers (vol met voer natuurlijk) dan is het feest in de vogelwereld!

 
Het trotse eindresultaat © Yvonne Langendoen

 
Na gedane arbeid is het goed kleuren © Arie Sonneveld

Anne Jette, als ‘oud-Ranger’, functioneerde als volwaardig lid binnen het schroefteam. Haar moeder zorgde deze dag voor warme chocomel met kruidnootjes en een taaitaai popje: super!

Dankzij een enthousiaste groep helpers was ‘Het maken van een vogelvoersilo’ een groot succes. Dank je wel voor jullie inzet!

Verslag: Jaap van Lien

Binnenkort verschijnt ons jaarprogramma van 2017 op de website!!