Woensdag 10 september was het weer zover. Rotta’s jongste spruiten trokken er weer op uit met natuurlijk de bijpassende oma’s, opa’s, vaders en moeders.  Zij mochten als begeleiders ook mee en dat kwam prima uit want het was prachtig weer.

Het werd weer een geslaagde happening, hoe kon het ook anders, de zon scheen, vlinders en libellen vlogen in het rond, de eerste paddenstoelen hadden hun hoedjes opgezet en vooral de watervogels waren actief.  Logisch dat de kinderen het naar hun zin hadden. Er had zich weer een flink aantal aangemeld (19 Kapoentjes).

 

In twee groepen gingen ze op stap in het gebied rond het Trefpunt van Rotta. Van alles werd er gevonden. Direct al bij het gebouw werden er kastanjes verzameld. Met de herfst in aantocht zitten de bomen en struiken natuurlijk vol met vruchten. In de plastic zakken die de kinderen hadden meegebracht werd van alles opgeborgen. Mooi om thuis te laten zien! Na terugkomst werden de kinderen getrakteerd op de gebruikelijke limonade met daarbij crackers besmeerd met eigengemaakte jam. Vlierbessenjam bijvoorbeeld, een beetje zuur, nou ja een beetje…

 

Sommige kinderen vonden de crackers zonder jam het lekkerst. Met of zonder jam, allemaal hadden ze een leuke middag!