Rotta’s jongste spruiten aan de wandel  
‘Het was weer feest met de kleintjes’, luidde het commentaar van Gert Jansen, de man die bij Rotta de kinderactiviteiten coördineert. Op woensdag 4 juni ging de jongste jeugd weer op stap. De buienradar beloofde weinig goeds, maar in de praktijk viel het allemaal heel erg mee: het was gewoon goed weer met een enkel drupje regen.

De kinderen genoten en de begeleiders dus ook. De loepjes en loeppotjes, waarmee de kinderen waren uitgerust, bewezen goede diensten. Al wandelend werden er allerlei ontdekkingen gedaan. Kinderen zien van alles, logisch want ze zien beter, ze horen meer en ze staan ook nog heel dicht bij de grond. De loeppotjes werden gevuld met lieveheersbeestjes, naakt- en huisjesslakken, pissebedden en nog meer van dat moois. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe gemakkelijk kinderen met dit kriebelende grut omgaan!  Natuurlijk werden er ook bloemen bekeken en zaadjes uit de uitgebloeide bloemen gepeuterd. Toen er toch nog een paar druppels regen begonnen te vallen waren er hoedjes om droog te blijven. Daar zorgden bladeren van het Groot Hoefblad voor! Stil was het niet onderweg, want overal in de bomen en struiken zongen de vogels. Daar moest natuurlijk wel even naar geluisterd worden.


Na bijna anderhalf uur rondgekeken ter hebben, was iedereen weer terug in Trefpunt Rotta. Vanzelfsprekend waren alle gevangen diertjes weer uit de potjes bevrijd en buiten teruggezet in het gras. Toen pas was er tijd om, zoals altijd bij de kinderactiviteiten, wat te eten en te drinken. Iedereen was er hard aan toe!  Hulde aan  de begeleiders Betsy, Corrie, Carlo en Gert, die met veel geduld hun kennis probeerden te delen met de kleine natuurvorsers!

Jaap van Lien.