Op donderdag 25 januari bracht het voltallige College van B&W van Lansingerland een bezoek aan onze vereniging. In het Trefpunt, waar zich elke donderdag ook zo’n 20 tot 30 vrijwilligers verzamelen om te gaan werken in natuurpareltjes, zoals bijvoorbeeld de Wiebertjes, ontspon zich een informeel samenzijn.

Bijzondere aandacht was er voor de Werkgroep Waterkwaliteit van Rotta, die op professionele wijze de kwaliteit (fysisch-chemisch en biologisch) van het oppervlaktewater in onze omgeving zichtbaar maakt en onvolkomenheden aan de kaak stelt bij de gemeente en/of het waterschap.

Daarnaast werden de inspanningen van de Rotta-vrijwilligers genoemd. Zoals zij die de ongeveer 250 knotwilgen in Park de Polder langs het fietspad achter het gemeentehuis jaarlijks knotten en onderhouden. Een verzoek aan de wethouder om een bijdrage voor de aanschaf van een elektrische kettingzaag werd door hem toegezegd.

In het slotpraatje kwam de samenwerking met andere partijen, zoals de Alliantie GroenBlauwe Rotte en de Stichting Plezierrivier de Rotte aan de orde. Geconstateerd werd dat er altijd wel een zekere spanning is tussen recreatie en natuurbeleving/-ontwikkeling in het Rottemerengebied.

Om 11 uur werd er weer afscheid van elkaar genomen. Met de afspraak dat we in de zomer met elkaar een excursie in het Koornmolengat gaan doen, kunnen we spreken van een succesvol bezoek.

Burgemeester en wethouders onderhouden zich in het Trefpunt informeel met de vrijwilligers van de Natuurwerkgroep

 

v.l.n.r. wethouder Titia Cnossen, burgemeester Pieter van de Stadt, wethouders Simon Fortuyn, Michiel Muis, Leon Hoek en Rotta-vrijwilligers Jaap van Lien, Bert van den Bulk en Marijke den Oudendammer. Achter de boom staat half verscholen Yvonne Hereijgers, aanvoerder Leefomgeving van de gemeente

 

De wethouders Leon Hoek en Simon Fortuyn laten zich door Ruud Kolpa en Robert Schmidt informeren hoe Rotta het onderzoek van het oppervlaktewater aanpakt

Tekst & foto’s: Arend Hoogeveen