De verschillende deelgebieden en de betrokkenheid/visie van Rotta.
Soms wen je er als stedeling aan dat een bepaald deel van je route, je wijk, je natuurgebied langdurig op z’n kop staat en deels tot zandwoestijn geworden is. Maar steeds opnieuw komt ook de vraag boven: hoe volg je de ontwikkeling vanuit de natuurbelangen? Vogels, planten, zoogdieren, insecten, struiken en bomen: ze lijken nietig in het grove geweld van de bouwapparatuur.
Vandaar de vraag aan drie mensen die vanuit Rotta vanaf het begin de plannen en de ontwikkeling gevolgd hebben.
We reizen van A16 naar A13 en beginnen met de waarnemingen:
- Marijke den Oudendammer, kijkt al minstens 30 jaar aan tegen een prachtig groen getooide aardenwal, die ooit tot weg zou worden. Zij vertelt over de gang van zaken in het Ommoordse deel van de weg.
- Cor van de Lustgraaf, reist met ons na de Rotte-tunnel door het Lage Bergse Bos en vertelt over de gebiedstafel waar hij nauw bij betrokken is.
- Jaap van Lien heeft al jaren zicht op de grote zandbergen langs de Doenkade en blijft de uitvoerders bevragen. Hij vertelt over het gebied vanaf de Grindweg tot de A13.
Jaap bevraagt voortdurend veel bestuurders en uitvoerders naar de plek voor de natuur in het geheel van wegenontwikkeling. Hij laat ons het totaalbeeld zien van wat er zich afspeelt, rond dit mega wegenproject.