Het is momenteel één en al actie in Vogelland.

De jongste generatie meldt zich nadrukkelijk. Vooral de ouders-watervogels zijn voor ons zichtbaar druk bezig om hun kroost van eten te voorzien. Ook rond nestkastjes is het een drukte van belang.
Via www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/filmpjes valt er ook van alles te beleven. Bij ons eigen Trefpunt hangt een mezenkast met camera. Het is daar nog rustig.

Op zaterdag 26 mei gaan we met de Rotta Rangers – 7 tot en met 12-jarigen – op zoek naar al die gevleugelde actievelingen. Ieder kind is dan uitgerust met een verrekijker en een vogelzoekkaart, die ze mee naar huis mogen nemen.

Een van onze Rotta-gidsen neemt een professionele telescoop(verre)kijker mee. Dat worden mooie plaatjes!
Vooral kleinere zangvogeltjes kunnen zich ideaal verstoppen tussen de bladeren. Vogelgeluiden gaan we daarom ook proberen te herkennen. ‘Vogelbescherming’ heeft hiervoor een speciale app, die je kunt downloaden.
De kosten zijn € 2, - per Ranger. Voor drinken en een kleine versnapering wordt gezorgd.
Aanmelden – echt nodig om teleurstellingen te voorkomen - via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -contactpersoon is Gert Jansen.
Je kunt dan kiezen uit de [Vroege] Ochtendexcursie van 8.30 uur tot 10.30 uur of uit de [Late] Middagronde van 13.30 uur tot 15.30 uur.