Op donderdag 27 februari geen natuurwerk in een van onze natuurparels, maar in een parel in Boskoop.
We zijn te gast Karin Thoms en Hans Koster. Karin is al vanaf 1984 lid van Rotta en is een tijd bestuurslid geweest. Karin en Hans wonen midden in de polder in het buitengebied van Boskoop.
 

 
Waar velen van ons een tuin hebben waar maar net 18 mensen in passen, hebben zij een tuin waar we met z’n 18en ruimschoots aan de slag kunnen. Voordat we dat doen worden we eerst in “the Stables” zeer hartelijk ontvangen met koffie en cake. the Stables is een oude kwekersloods die is omgebouwd tot een klein theater. Hier werden tot voor kort regelmatig concerten gegeven. Nu brandt er de open haard en kunnen we helemaal opgewarmd aan de slag.
 

 
Het is best fris en het regent gestaag. Met vrouw en man en macht wordt er gesnoeid en gezaagd, dat het een lieve lust is. Natuurlijk is ook af en toe tijd voor werkoverleg.
 

 
Zo rond half een worden we opnieuw verwelkomd in the Stables, nu met een heerlijke kop soep en broodjes. Gelukkig brandt de open haard nog steeds en kunnen we lekker opwarmen. De natte handschoenen hangen over het rekje bij de haard en beginnen zowaar te stomen.
 

 
Wat een prachtige Win-Win natuurwerkdag. Wij worden helemaal in de watten gelegd en voor Karin en Hans hebben 18 enthousiaste natuurwerkers een flinke klus geklaard.
 
Als je nou denkt ‘dat is ook wel wat voor mij’, stuur dan even een mailtje naar Rien van der Vorm, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan maandelijks het activiteitenprogramma met daarin het werk dat we die maand gaan doen of……kom gewoon een keertje langs op donderdagochtend om 09:00 uur in het Trefpunt Rotta Hoeksekade 164 2661 JL Bergschenhoek.
 
Tekst: Peter Wienbelt
Foto's: Klaas Verschoor