Donderdag 29 is alweer de laatste werkdag in januari. Dit keer wordt er aan de noordkant van de Zevenhuizerplas gewerkt.
 
 
Op een van de eilandjes staat sinds vorig jaar een oeverzwaluwwand. Echt fantastisch dat deze beestjes binnen no time deze plek gevonden hebben. Maar liefst 127 nestgaten bleken te zijn uitgegraven. Oeverzwaluwen maken alleen een nestgang wanneer ze deze zelf hebben uitgegraven.
 
 

 
Vandaar dat deze keer gebruik wordt gemaakt van ons Rotta-jacht. Schipper Klaas vaart ons bootje, voorzien van een elektrische fluistermotor, mét stoere natuurwerkers naar het eiland. Aan boord gaan ook bakken met leemzand waarmee de gaten gevuld worden.
 
 
Op een eilandje verder, waar wel een brug naartoe ligt, worden weer de nodige wilgen gerooid om zo meer ruimte en licht te maken voor onder andere de meidoorn. Wat komen er toch enorm veel takken van zo’n wilg. Nelly, die vandaag voor het eerst aansloot kwam gelijk goed over de brug en over de brug en over de brug...
 
 
Het is uitzonderlijk warm voor eind januari en ook de vogels lijken het voorjaar al in hun bol te hebben. We horen de cetti’s zanger volop zingen. In de Volkskrant van vrijdag 31 januari valt te lezen dat “er is een grote volksverhuizing gaande in de Nederlandse natuur“. https://www.volkskrant.nl/a-b4361359 waarin deze vogel ook genoemd wordt.
 
Als je nou denkt ‘dat is ook wel wat voor mij’, stuur dan even een mailtje naar Rien van der Vorm, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan maandelijks het activiteitenprogramma met daarin het werk dat we die maand gaan doen of……kom gewoon een keertje langs op donderdagochtend om 09:00 uur in het Trefpunt Rotta Hoeksekade 164 2661 JL Bergschenhoek.
 
Tekst en foto's: Peter Wienbelt