Kinderen laten genieten van de natuur. Hoe leuk is dat!!
 
Rotta Rangers zijn stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 7 – 12 jaar die graag naar buiten gaan om de natuur te ontdekken, lekker buiten te struinen en het niet erg vinden om een beetje nat en vies te worden. Daarnaast hebben we de Kapoentjes van 4-6 jaar.
 
Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert deze activiteiten voor beginnende natuurliefhebbers. Op dit moment zijn we op zoek naar een coördinator die ons wil helpen plannen en organiseren én het leuk vindt om de spil van team Rotta Jeugd te zijn.
 
Met de Rangers gaan we zo’n acht tot tien keer per jaar, op zaterdagochtend en - middag, twee uur op stap in en rond ons verenigingsgebouw het Trefpunt in Bergschenhoek. De Kapoentjes komen 4 keer per jaar bij elkaar; op de woensdagmiddag. Als coördinator organiseer je samen met een groep enthousiaste vrijwilligers deze activiteiten.
 
Per activiteit bereid je samen met de begeleiders het onderwerp voor en geef je vorm aan de inhoud van de activiteit. Van een flink aantal onderwerpen beschikken we inmiddels over goed materiaal en er is binnen het team veel inhoudelijke kennis én ervaring met het begeleiden van kinderen.
 
Je maakt samen met enkele begeleiders een jaarplanning waarin per zaterdag het thema wordt gekozen. Je plant de bemensing van de activiteiten en zorgt voor aankondiging hiervan via een mailinglijst, de website en naar de lokale pers.
Een paar keer per jaar stem je af met het bestuur.
 
Ons beeld van jou als coördinator:
  • Je vindt het leuk om te plannen en te organiseren.
  • Je houdt ervan om een centrale rol te hebben en de spil van het team Rotta Jeugd te zijn.
  • Je bent handig met het schrijven van teksten.
  • Het zou fijn zijn als je ook met PowerPoint en Excel uit de voeten kunt.
  • Je kunt ook delegeren omdat je lang niet alles zelf hoeft te doen.
Mocht je het leuk vinden dan mag je uiteraard ook de activiteiten helpen begeleiden.
 
Wil jij helpen onze jeugd van de natuur te laten genieten?  Neem dan voor meer informatie contact op met Astrid Schild via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem een kijkje op www.rotta-natuur.nl/jeugd.