Altijd al een beetje Freek Vonk willen zijn?
 
Rotta Rangers zijn stoere jongens en meisjes in de leeftijd van 7-12 jaar die graag naar buiten gaan om de natuur te ontdekken, lekker buiten te struinen en het niet erg vinden om een beetje nat en vies te worden. Daarnaast hebben we de Kapoentjes van 4-6 jaar.
 
Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert deze activiteiten voor beginnende natuurliefhebbers. We zijn op zoek naar begeleiders die onze Rangers en Kapoentjes onvergetelijke ochtenden of middagen bezorgen.
 
Met de Rangers gaan we zo’n tien keer per jaar, op zaterdagochtend en -middag, twee uur op stap in en rond ons verenigingsgebouw het Trefpunt in Bergschenhoek. De Kapoentjes komen 4 keer per jaar bij elkaar, op de woensdagmiddag.
 
Elke activiteit wordt door een kleine ‘stuurgroep’ voorbereid. We starten binnen in het Trefpunt met een korte inleiding en gaan dan naar buiten. Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen. Als we naar buiten gaan, doen we dat in 2 groepen. Er zijn altijd meerdere begeleiders en soms gaan er ook een aantal ouders mee. Binnen ons team vrijwilligers is voldoende inhoudelijke kennis aanwezig én hoe je dit op een leuke manier overbrengt. We werken met een team begeleiders en dat betekent dat je niet bij elke activiteit aanwezig hoeft te zijn.
 
Wie zoeken wij?
  • Je vindt het fijn om buiten in de natuur te zijn.
  • Je hoeft lang niet alles te weten maar bent wel geïnteresseerd
  • Je kunt de onderwerpen op een leuke manier overbrengen naar de kinderen.
  • Je vindt het leuk om er samen met anderen iets moois van te maken.
De mooiste beloning die je voor dit werk kunt krijgen zijn de stralende gezichten van onze Rangers en Kapoentjes.
 
Wil jij helpen onze jeugd van de natuur te laten genieten?  Neem dan voor meer informatie contact op met Astrid Schild via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem een kijkje op www.rotta-natuur.nl/jeugd.